Merită să devii o persoană matinală?

Read Time:3 Minute, 38 Second

De multă vreme pun în balanță lucrurile bune și rele referitor la trezitul de dimineață. Am încercat toate variantele de „așa zis program matinal” de la trezitul la 6 dimineața, până la trezitul la 12 (matinal rau ce pot să spun), fără prea mari rezultate notabile.

Peste tot pe internet circulă fel și fel de materiale care îți explică avantajele trezitului de dimineață, cum o să ajungi un om de succes peste noapte dacă îți începi ziua cu noaptea în cap, tot felul de exemple de oameni super faimoși care duc o viață de vis datorită programului matinal.

Interesat cumva de toate aceste articole și povești, am decis sa fac un experiment și să văd pe propria piele daca o să devin o persoana de succes odată cu trezitul matinal.

 

Prima săptămână ca om matinal 🙂

Prima săptămână a părut, cel puțin la prima vedere, floare la ureche. Nu aveam nici cea mai mică problemă în a sări din pat imediat ce suna alarma de 6:00! Plin de energie, mă simțeam mai productiv ca niciodata, având atât de mult timp la dispozitie să îmi rezolv din treburi. Totul părea super bine organizat, treburile parcă mergeau de la sine, aveam mai multă energie decât de obicei, împins parcă de orașul care dimineața începe să prindă viață.

Primele zile au fost excelente, părea că am găsit în sfârșit cheia succesului în viață.

Dar ca în orice lucru care pare prea frumos ca să fie adevărat, a venit finalul săptămânii, unde a început să se resimtă deja ritmul extrem de alert din restul zilelor. Cele 8 ore de somn lipseau cu desăvârșire, deoarece venind dintr-un program haotic de somn (de la 2-3 noaptea până la 12 ziua), brusc cele 7-8 ore de somn s-au transformat în 3-4 ore de somn pe noapte. Am crezut că este doar o fază trecătoare și că m-am agitat eu prea mult din cauza extazului noului program. Am încercat să recuperez orele de somn în wekeend, cu câteva reprize de somn de amiaz, însă oboseala era tot acolo. Parese că am cam consumat mare parte din resursele corpului în timpul săptămânii, fapt care mi-a lăsat niște semne de întrebare. Totuși am decis să ignor aceste semne și să îi dau înainte cu programul super alert.

Săptămâna 2 ca om matinal

Ei bine, de aici încolo lucrurile au început să o ia pe o cărare radical opusă față de așteptările mele. Trezitul la 6:00 începea să fie din ce în ce mai greu, dimineață după dimineață. Îmi era din ce în ce mai greu să mă concentrez pe lucrurile ce le aveam de făcut în timpul zilei, iar mintea mea fugea doar la cât de bine aș dormii în momentul acela.

Am crezut totuși că stările de oboseală o să treacă dacă le ignor, că deh, trebuie să se obijnuiască corpul și etc…

Doar că nu a fost așa, ba mai mult am ajuns într-un stadiu de epuizare încât eram irascibil mare parte din zi și nu voiam să aud de nimeni și de nimic. Începusem să neglijez proiectele și să mă întreb de ce vrea lumea lucruri de la mine și de ce sună telefonul de parcă aș fii serviciul de primiri urgențe :))

Lucrurile scăpaseră cu totul de sub control !

Concluzia

Pentru mine unul nu prea funcționează atât de bine programul de om matinal. Poate am încercat prea din scurt și prea radical să schimb programul de lucru, poate nu am acordat suficient timp acestei schimbări sau poate pur și simplu nu sunt făcut să funcționez dimineața.

Beneficii există, majoritatea lucrurilor bune se întamplă dimineața, majoritatea problemelor și treburilor se rezolvă mult mai ușor de dimineață. 

Nu zic că ar fii un lucru rău să încerci o astfel de rutină matinală, poate ție ți se potrivește și ajungi un om de succes. Dar la mine nu a avut chiar efectul așteptat 🙂

 

Te aștept în secțiunea de comentarii dacă ai avut și tu o experiență interesantă cu trezitul de dimineață 🙂

 

 

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *